Hagyományőrzés

Kiss Tünde gyékényfonó

Kiss Tünde népi gyékényfonó kézműves vagyok. Az ország egyik legszebb falujában, Hollókőn élek családommal és lassan már tíz éve foglalkozom kézművességgel. Tárgyaimat elsősorban gyékényből készítem, a magyar hagyományos népi technikákat alkalmazva, de a mai kor igényeit is figyelembe véve. Munkáimat folyamatosan zsűriztetem, így a legtöbb alkotásom rendelkezik a Páva védjeggyel is.
Tárgyaimban a gyékényt gyakran más alapanyagokkal is kombinálom. Így készülnek a vászonnal bélelt övek és kistáskák. De ásványok, gyöngyök felhasználásával ékszereket is készítek.
Fontosnak tartom hagyományaink tovább örökítését, ezért rendszeresen vállalok kézműves oktatást gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt.
Az országban számos rendezvényen és fesztiválon részt szoktam venni, mint kézműves. (Mesterségek Ünnepe, Országos Táncháztalálkozó, Csángó Fesztivál, Hollókői Várjátékok, Hollókői Húsvéti Fesztivál)
De hazánkat képviseltem már külföldön, nemzetközi rendezvényeken is. (Dél-Kórea Folkloriada Fesztivál, Svájc Montreaux Karácsonyi vásár, Kína Peking Magyar Kulturális Fesztivál)

Munkáim több kiállításon is kerültek már bemutatásra.
2015. Magyar Kézművesség Kiállítás, Duna Palota Budapest
2015. 22. Betlehemi Jászol kiállítás, Magyarság Háza Budapest
2015. XVI. Élő Népművészet Észak-magyarországi Regionális Kiállítása, Mezőkövesd
2016. 23. Betlehemi Jászol Kiállítás, Magyarság Háza Budapest

 Kiss Tünde
3176 Hollókő, Béke út 12.
Telefonszám: 06-20-569-7525
Email cím: bytundekiss@gmail.com
Weboldal: http://www.tundedesign.hu
Facebook: https://www.facebook.com/tundeDesign

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Weboldal weboldal készítéskészítés